Bugun...



Anadolu'nun Lezzet Haritası Sapa İstanbul'da Tabaklarda Canlanıyor

Sapa İstanbul, yaz mevsimini Anadolu'nun zengin mutfak kültüründen ilham alan yeni tadım menüsüyle karşılıyor. Şehrin kalbinde, doğayla iç içe huzurlu bir atmosfer sunan bahçesinde sunulan bu menü, Şef Ümit Dere'nin liderliğinde geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla yeniden yorumluyor.

facebook-paylas
Tarih: 07-07-2025 16:13

Anadolu'nun Lezzet Haritası Sapa İstanbul'da Tabaklarda Canlanıyor

Anadolu Esintileriyle Sapa İstanbul'dan Yaz Menüsü


Sapa İstanbul, yaz mevsimini Anadolu'nun zengin mutfak kültüründen ilham alan yeni tadım menüsüyle karşılıyor. Şehrin kalbinde, doğayla iç içe huzurlu bir atmosfer sunan bahçesinde sunulan bu menü, Şef Ümit Dere'nin liderliğinde geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla yeniden yorumluyor.

 

Sapa İstanbul'un yeni yaz menüsü, Anadolu'nun farklı coğrafyalarına saygı duruşunda bulunarak her tabağı özel bir hikayeye dönüştürüyor:

  • Sütte pişirilmiş ciğer, kekikli lavaşla buluşarak tanıdık lezzetlere yeni bir boyut katıyor.
  • Levrekli pirinç kıtırı, Karadeniz ve Ege sahillerinin tazeliğini Anadolu'nun pirinç tarlalarıyla harmanlıyor.
  • Yeşil mercimekli piyaz, geleneksel tahinli piyazlara kış sebzeleri ve fava çıtırıyla özgün bir dokunuş getiriyor.
  • Assos zeytinyağıyla taze lor peyniri, Ege kahvaltılarının ferahlığını sofranıza taşıyor.
  • Sultani bezelye, yaz otları ve reyhanlı yoğurtla ferah bir yorum kazanıyor.
  • Arapsaçı, pazı ve yanık domatesle sunulan enginar, incir, kuzu kulağı ve peynirle lezzet dengesi yakalayan çıtır pide lokmasıyla Anadolu'nun alışıldık malzemelerine sofistike bir bakış açısı sunuyor.
  • Güneydoğu'nun firik buğdayından ilham alan firik toplarında orman mantarları, deniz ve et ürünleri bir araya geliyor.
  • Izgara karides tabakları kuşkonmaz, mantar ve enginarla desteklenirken, açık ateşin lezzeti damaklarda hissediliyor.

Ana Yemeklerde Gelenek ve Modernite

Ana yemeklerde, Anadolu düğün sofralarından esinlenilen kuzu kolu arpacık soğan ve ciğer pate ile birleşiyor. Levrek ise safranlı ve beyaz şaraplı sosuyla Akdeniz mutfağını Anadolu'nun tereyağlı mirasıyla kusursuzca bütünlüyor.

Menünün Tatlı Sonu ve İmza Kokteyller

Menünün finalinde sunulan ‘İlk Kırık’ tatlısı, fındığın tüm lezzetlerini ortaya çıkarmak için "kırmak" gerektiği fikrinden alıyor ve fındık köpüğüyle hazırlanarak menünün öne çıkan detaylarından biri oluyor.

Sapa İstanbul'un yaz menüsü, sadece lezzetleriyle değil, imza kokteylleriyle de fark yaratıyor. "Kıpırtı", "Sırtım Kum", "Dilimin Ucunda", "Sarı Sıcak", "Hatun", "Nadas", "Tanyeli", "Kabuğuna Sığmaz" ve "Capcacık" gibi isimlerle her yudumda yazı hissettiren, mevsime özgü ferahlık sunan kokteyller, menüyü tamamlayan unsurlar arasında yer alıyor.


Sapa İstanbul, bu yaz sezonunda misafirlerine şehrin merkezinde, doğayla çevrili; keyifli, dingin ve çok katmanlı bir sofra deneyimi sunarak, yemeğin, kokteylin ve şık bahçe atmosferinin birbirini tamamladığı eşsiz bir ortam vadediyor.

 







İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Gurme Mekanlar Haberleri

YAZARLAR
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR

2025 YILINA DAMGA VURAN SANATÇI SİZCE KİM?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI