|
Tweet |
Anadolu Esintileriyle Sapa İstanbul'dan Yaz Menüsü
Sapa İstanbul, yaz mevsimini Anadolu'nun zengin mutfak kültüründen ilham alan yeni tadım menüsüyle karşılıyor. Şehrin kalbinde, doğayla iç içe huzurlu bir atmosfer sunan bahçesinde sunulan bu menü, Şef Ümit Dere'nin liderliğinde geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla yeniden yorumluyor.

Sapa İstanbul'un yeni yaz menüsü, Anadolu'nun farklı coğrafyalarına saygı duruşunda bulunarak her tabağı özel bir hikayeye dönüştürüyor:
.jpg)
Ana Yemeklerde Gelenek ve Modernite
Ana yemeklerde, Anadolu düğün sofralarından esinlenilen kuzu kolu arpacık soğan ve ciğer pate ile birleşiyor. Levrek ise safranlı ve beyaz şaraplı sosuyla Akdeniz mutfağını Anadolu'nun tereyağlı mirasıyla kusursuzca bütünlüyor.
.jpg)
Menünün Tatlı Sonu ve İmza Kokteyller
Menünün finalinde sunulan ‘İlk Kırık’ tatlısı, fındığın tüm lezzetlerini ortaya çıkarmak için "kırmak" gerektiği fikrinden alıyor ve fındık köpüğüyle hazırlanarak menünün öne çıkan detaylarından biri oluyor.
Sapa İstanbul'un yaz menüsü, sadece lezzetleriyle değil, imza kokteylleriyle de fark yaratıyor. "Kıpırtı", "Sırtım Kum", "Dilimin Ucunda", "Sarı Sıcak", "Hatun", "Nadas", "Tanyeli", "Kabuğuna Sığmaz" ve "Capcacık" gibi isimlerle her yudumda yazı hissettiren, mevsime özgü ferahlık sunan kokteyller, menüyü tamamlayan unsurlar arasında yer alıyor.
Sapa İstanbul, bu yaz sezonunda misafirlerine şehrin merkezinde, doğayla çevrili; keyifli, dingin ve çok katmanlı bir sofra deneyimi sunarak, yemeğin, kokteylin ve şık bahçe atmosferinin birbirini tamamladığı eşsiz bir ortam vadediyor.
.jpg)